Алое вера за пиене от Форевър – глътка здраве

Алое вера е известно на човечеството още от преди 4000 години като лечебна билка. Наричано е „чудотворното лекарство”, „природното лекарство” и „лек за изгаряния”.

Съществуват над 200 вида алое, но едва три-четвърти от тях притежават лечебни качества. Най-известното и най-полезното от всички е Aloe Barbadensis, наричано още алое вера.

Най-пълноценно можем да се възползваме от превъзходните лечебни качества на алое вера, като премаме гела, който се съдържа във вътрешността на листата.

Гелът от алое вера на Форевър е възможно най-близък до съдържанието на листата на растението – преработен веднага след откъсването на листата и стабилизиран без консерванти.

 

Алое вера за пиене от Форевър

Какво е Алое вера

 • Алое вера е имуномодулатор

Алое вера гел регулира ефективно имунната система на човека. Проблеми възникват, когато имунната система реагира по-силно от необходимото, така и когато реагира по-слабо от необходимото или пък реакцията е неправилно насочена, например срещу здрави клетки. Тези действия предизвикват т.нар. авто-имунни разстройства, представени от: язвен колит, системен еритематоден лупус, ревматоиден артрит.

 • Алое вера е клетъчна храна

Алое вера доставя основни хранителни вещества директно на клетките.

 • Алое вера е антисептик

Алое вера убива бактерии- стрептококи, стафилококи, ешерихиа коли, псевдомонас, вируси-херпес симплекс и зостер, гъбички и ферменти.

 

защо алоето на форевър

 

Какво отличава гелът от Алое вера във Форевър

Според някои търговци, целите листа от алое, включващи и кората, са по-ефективни от гела и сока без външната обвивка. Тези твърдения не са подкрепени от научни доказателства, а и приготвения по този начин сок се налага да се филтрира и концентрира, което го отдалечава от натуралното растение.

 

Различното във Форевър е:

 • Алое продукти са първите, получили одобрителния печат на Международния научен съвет за качеството и чистотата си;
 • Алоето се бере и бели на ръка, за да се извлече внимателно ефикасния гел от вътрешността на листата и да ви го предложим в най-чист и пресен вид. Броени часове след откъсване на листата гелът се преработва още в самите плантации, за да се запази свежестта им;
 • През целия производствен процес се извършват над 1.4 милиона изследвания за качествен контрол годишно.

 

 

Единствено във Форевър гелът се добива по патентована технология от вътрешността на листото, което се преработва без излишната външна обвивка. По този начин се отстранява нуждата от филтриране, водещо до загуба на жизнено необходимите съставки на растението.

Гелът от алое не се загрява при стабилизация – процесът на студено консервиране е патентован, така че няма никаква възможност да се осъществи какъвто и да е процес, който да направи гела на Форевър вреден.

Добитият пресен гел от алое вера се стабилизира с естествени и близки до природата съставки, които се съдържат в много растения.  Чрез тази патентована технология се осигурява добро качество дори след транспортиране и престой в склад.

 

Ето и списъка с естествените съставки, които се използват за стабилизация:

 • сорбитол – извлича се от царевица, за която имат сертификат че не е гмо
 • натриев бензоат – извлича се от листа на капина и други горски плодове папаин – от папая
 • ксантанова смола – от морски водорасли
 • аскорбинова киселина – от портокали
 • цитрусова киселина – от лайм
 • токоферол (вит.Е) – от пшеница
 • калиев сорбат – от офика и фруктоза

 

Всичко това е защитено с патент. На всяка бутилка с гел от алое вера може да се види номера на патента, по който да се проследи цялата информация от сайта на патентното ведомство на САЩ.

За съжаление немалко от продуктите на пазара с гръмкото название „сок от алое вера” съдържат пренебрежимо малко от същинския гел. Ако се съмнявате потърсете по етикета одобрителния печат на Международния научен съвет за алое (IASC). Този независим регулиращ орган контролира количеството и качеството на алоето, влагано в различни продукти. Ако откриете печата на IASC на опаковката, значи продуктът  в ръцете ви е истински и съдържа достатъчно алое.

 

печата на IASC

 

Как се приема гелът от алое вера

По принцип алоето се препоръчва да се пие сутрин на гладно, тъй като тогава тънките черва са празни и ефекта от алое е най-силен.

Гелът подобрява пропускливостта на тънките черва, като почиства власинките по стените им и се усвоява напънлно.  Протеолитичните ензими в него имат способността да разграждат мъртви бактерии, слуз, доброкачествени фиброзни образувания и др. Затова е добре половин час след приема да се изпие 250-300 мл вода, която да отмие и изведе навън шлаката от прочистването.

Внимание: За хора с гастрит се препоръчва да не пият сока сутрин на гладно, а 1 час след хранене.

 

 • Лечебна доза: Препоръчва се 3-месечен курс с по 100 мл дневно, разпределено на 2 приема сутрин и вечер или само сутрин на гладно.
 • Профилактична доза: Препоръчва се по 50 мл сутрин на гладно.
 • За стопиране на вирусна инфекция при първи симптоми: Пие се 500-700 мл. на ден на малки глътки през 1 час.

За деца дозата е 1/3 от тази за възрастни.

За един профилактичен курс са достатъчни и 3 месеца.

Като се има предвид , че клетките се обновяват за около 100 дни, това е добрия срок за цялостен ефект върху организма.

 

Прием на вода: След прием на гела от алое 30-40 мин. трябва да се изпива по 1 голяма чаша вода/ 300 мл поне, за да се отмие шлаката, която се е образувала от прочистването.

Важно е също така да се пие достатъчно количество вода през деня – по 40 мл на килограм тегло.

 

Съхранение: Отворена бутилката се съхранява в хладилник и има трайност 6 седмици.

Важно: Не трябва да се пие директно от бутилката.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.