Офис масаж за снижаване на стреса на работното място

масаж на работното мястоо

В днешното забързано ежедневие, когато човек живее под максимата „Времето е пари“ и прекарва дълги часове пред компютъра, без да има време да спортува и релаксира, на помощ идват офис масажите.

Статистиката показва, че в резултат на преумората и стреса се снижава работоспособността, увеличават се болестите и отсъствията от работа. От всичко това губят както работодателите, така и служителите.

Знаете ли, че …

92 % от посещенията при лекарите са свързани с проблеми вследствие от стреса.

70 % от изгубените работни дни са свързани последиците от стреса.

48 % от служителите определят стреса като причината, поради която са напуснали предишните си работни места.

Стресът може да се получи като комбинация от напрежението в работата и напрежението в мускулите от продължително седяща или стояща работа.

 

Каква е физиологичната реакция на организма при стрес

Човешкото тяло реагира на стреса чрез синдром на обща адаптация, който може да бъде разделен на три степени:

 • Тревога – първата автоматична реакция на организма, чрез която се мобилизират неговите защитни механизми (напр. повишено отделяне на адреналин, увеличено сърцебиене и др.)
 • Съпротива – следващата фаза, в която навлиза организма, за да се приспособи към ситуацията и функциите да се върнат към нормалното си състояние.
 • Изтощение – при продължителен стрес, който непрекъснато се увеличава организмът изчерпва адаптивната си енергия и може да стигне до смърт.

 

Вредите от стреса на работното място

Установено е, че стресът на работното място е свързан с 35% повишен риск от сърдечни атаки и смъртни случаи вследствие на коронарна болест.

Белгийски учени установили, че вследствие на стреса и емоционалното напрежение на работното място се увеличава риска от сърдечни проблеми – повишава се артериалното налягане дори и в часовете извън работата.

От изследваните 89 мъже и жени на средна възраст, имащи напрегната и изпълнена със стресови моменти работа, било установено, че след прекратяването на работния ден и прибирането вкъщи стресовият фактор не се преустановява. Неговото въздействие в организма продължава, като причинява различни тъканни и клетъчни нарушения, особено по време на сън, когато рискът от възникване на сърдечно-съдов инцидент е по-голям.

Според учените полагането на усилия в посока намаляване на стреса на работното място ще подобри общото здравословно състояние на работещите и ще предотврати риска от болести, засягащи сърдечносъдовата система с 3,4%.

 

Офис масажът помага да се преодолее стреса на работното място

Стресът на работното място, съчетан с ниска физическа активност водят до пагубно разрушаване на здравето. При многобройните ангажименти и липсата на време идеята за офис масажи набира все по-голяма популярност.

Ефектът от масажа е в постигане на пълна релаксация на пренапрегнатата мускулатура, премахване на болката и успокояване на нервната система. Всичко това води до освобождаване от стреса и емоционалното напрежение, подобряване на общото здравословно състояние и работоспособността.

масаж против стрес

За ползите от офис масажа

 • Успокоява нервната система
 • Снижава напрежението и стреса
 • Премахва умствената умора
 • Подобрява концентрацията
 • Увеличава притока на кислород в тялото и мозъка – подобрява работоспособността
 • Прочиства тялото от токсините
 • Укрепва имунната система
 • Облекчава общата мускулна болка и напрегнатост
 • Подобрява тонуса и жинеността

офис масаж за тонус

Приложение на офис масажа

 • Клиентът не се съблича
 • Клиентът седи на масажен стол или на работния си стол в удобна поза
 • Продължителността е 15 – 20 минути
 • Масажират се гърба, врата, раменете, ръцете и главата
 • Прилагат се ефективни масажни техники за раздвижване и снижаване на болката при проблемни зони с натрупано напрежение и умора

Масажът на работното място е ефективен, защото подобрява работния климат, самочувствието, здравето и настроението на служителите. Така се снижава стреса, постига се повишена концентрация и творческа активност през целия работен ден.

Мотивирайте своите служители, като им кажете „Благодаря“ чрез масаж на работното място.

За повече информация се свържете с нас по телефон или имейл.