ЕкипПавлина Стаменова

масажен терапевт, специалист по мекотъканна и ставна мобилизация

Павлина Стаменова физикален терапевт

От 2015 г. развивам онлайн списание за масажи и съм натрупала дългогодишен опит в подпомагането на моите клиенти при различните им здравословни проблеми.

Идеята да работя по този проект дойде, след години разочарование от лечебната практика на конвенционалната медицина.

Невъзможността да се справя с редица здравословни проблеми единствено с приемането лекарства ме тласкаше непрекъснато да търся алтернативни методи за лечение – като масажи и гимнастика, лечение с природни продукти, съчетани с здравословно хранене и начин на живот.

Непрестанните ми ангажименти и продължителния престой в офиса пред компютъра бяха повод за появата на проблеми в гръбначния стълб като резултат от пренапрежението на мускулите и тяхното обездвижване.

Повикът за живот бе движещ фактор да търся друга алтернатива – в движението, лечебната гимнастика и масажите, които се оказаха спасително средство за възстановяване на доброто здраве и самочувствие.

Резултатът не закъсня – затова искам да споделя това, което съм открила и предстои да откривам, за да бъда полезна и за други хора в подобно на моето положение.

Желанието ми да се развивам в тази посока ме накара да специализирам допълнително в обучение в областта на масажите, мекотъканната мобилизация на ставите и мануалната терапия на горни и долни крайници.

Всички тези знания и моята практика в областта ме карат да съм убедена, че всеки човек би могъл да бъде полезен сам на себе си, ако знае някои прости упражнения, които биха го избавили от болките и проблемите в тялото.